Mobiele menginstallatie in-plant

De mobiele menginstallatie is voorzien van een bunker met een speciaal zeefrek, waarmee grote stukken puin en/of ander afval eerst worden gescheiden van de rest, zodat deze niet in het productieproces terecht komen. Via de weegband, die het product constant weegt door middel van weegcellen, wordt de overige grond of granulaat richting de mengkamer gevoerd. De weegcellen staan in contact met de procescomputer, die het gewicht constant registreert en berekent volgens vastgesteld receptuur. Eenmaal in de mengkamer, wordt de grond krachtig en stofvrij gemengd met het bindmiddel tot een homogeen eindproduct. De capaciteit en de verblijfsduur in de mengkamer is afhankelijk van het te verwerken product.

Voortdurende controle tijdens het mengproces

De mobiele menginstallatie beschikt over een tweedimensionaal touchscreen scherm waarmee het proces "real time" wordt gevolgd door de operator. Daarnaast voert de procescomputer voortdurend berekeningen uit om te kijken of het productieproces volgens receptuur verloopt. Bij schommelingen stelt de procescomputer de installatie automatisch bij en wordt de machineoperator door middel van signalen ingelicht. Tevens biedt de mobiele menginstallatie de mogelijkheid om recepten, uurproducties en toevoegingspercentages handmatig te wijzigen tijdens het proces.

Download brochure

Nieuws / actueel
Nieuwe zeef! Maandag 28 januari Nieuwe zeef!
Kleemzand International BV neemt nieuwe zeef in ontvangst! Deze McCloskey R155 is een robuuste zeefmachine, ontworpen voor de meeste zware toepassingen. Lees meer
Donderdag 19 mei verhuisbericht
nieuw adres grondbank emmen Bartho;lomeus diasstraat 8 in Emmen Lees meer
Maandag 15 februari verhuis bericht
nieuw adres Grondbank Emmen Bartholomeus Diasstraat 8 Lees meer
Wist u dat

Wij verschillende ongeschikte grondsoorten verwerken tot bruikbare bouwstof? Dit doen wij door het toevoegen en mengen van kleine hoeveelheden bindmiddel.